Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 39: E-bike parkeren en opladen in gloednieuw stadscentrum Espoo, Finland

Week 39: E-bike parkeren en opladen in gloednieuw stadscentrum Espoo, Finland
Week 39: E-bike parkeren en opladen in gloednieuw stadscentrum Espoo, Finland
Montage project van de week 30 sep 2022

Dat Falco een internationaal bedrijf is met vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland wist u waarschijnlijk al. Maar wist u ook dat de Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd zijn in 13 Europese landen? Finse vertegenwooriger Elpac Oy heeft al diverse mooie projecten mogen verzorgen. Met name fietsparkeersystemen, etagerekken en fietsoverkappingen zijn er populair. Ook in Finland is de e-bike in opmars.

Het gloednieuwe stadscentrum Lippulaiva in Espoo herbergt o.a. 100 winkels, een kinderdagverblijf, een gezondheidsdiensten, een sportcentrum en een bibliotheek. In de kelder van dit stadscentrum zorgen FalcoLevel Premium+ fietsenrekken voor maar liefst 326 parkeerplaatsen voor fietsen. De oplaadpunten zullen naar verwachting bijdragen tot de verdere ontwikkeling van elektrische mobiliteit in de omgeving. Ook zijn er enkele fietsaanleunbeugels geplaatst: deze beugels zullen fungeren als parkeerplek voor bijv. bakfietsen en cargobikes.

Advies

Informatie ontvangen welk fietsparkeersysteem het beste bij uw locatie past? Weten hoeveel fietsen geparkeerd kunnen worden bij uw bedrijf? Een plaatsingsplan ontvangen voor uw parkeerplek? Neem dan contact op voor advies; bel 0546 55 44 of e-mail naar info@falco.nl

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!