Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 37: Fietsafzetting op schoolterrein

Week 37: Fietsafzetting op schoolterrein
montage fietsafzetting school fietsparkeren
Montage project van de week 13 sep 2019

Deze week heeft Falco nieuwe fietsparkeersystemen geplaatst bij het Zone.college ( voorheen AOC Oost en en Groene Welle). Voorheen parkeerden de studenten hun fietsen in ophangbeugels. In de kelder en buitenruimte zijn nu fietsaanleunhekken op maat geplaatst. Deze fietsaanleunbeugels zijn gemaakt uit koker 60 x 40 en fungeren als fietsafzetting. Voor studenten is het duidelijk dat hun fietsen binnen deze ruimtes geparkeerd kunnen worden. 

Falco heeft veel verschillende fietsparkeersystemen in het assortiment.  Een subcategorie zijn de fietsaanleunbeugels, verkrijgbaar in verschillende vormen, afmetingen, kleuren en materiaal.

Naast de standaard ronde fietsaanleunbeugels, bieden wij ook steeds vaker beugels uit koker aan. De aanleunbeugels zijn van staal en zijn thermisch verzinkt. Eerder hebben we bij de sporthal in Almelo en bij een school in Nuenen al beugels uit koker geplaatst.

 

fietsparkeren fietsafzetting fietsaanleunbeugel
fietsparkeren fietsaanleunbeugel fietsafzetting
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!