Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 36: Fietsoverkappingen en bergingen bij IKC Hellevoetsluis

Week 36: Fietsoverkappingen en bergingen bij IKC Hellevoetsluis
Week 36: Fietsoverkappingen en bergingen bij IKC Hellevoetsluis
Montage project van de week 10 sep 2021

In opdracht van Van Doorn Geldermalsen zijn in de afgelopen weken vier grote FalcoLok overkappingen geplaatst bij IKC De Samenstroom in Hellevoetsluis. Met het in juni opgeleverde nieuwe Kindcentrum heeft Hellevoetsluis een samenwerkingsvorm die onderwijs, opvang en zorg bij elkaar brengt. De bergingen hebben verschillende afmetingen en doeleinden. Of er nu fietsen gestald moeten worden of milieucontainers of speel- en spelattributen: de FalcoLok is geschikt voor veel doeleinden. 

Afmetingen van de bergingen:

  • twee bergingen van 5x4 meter welke gekoppeld zijn aan elkaar
  • één berging van 5x4 meter
  • één berging van 3x4 meter

Alle overkappingen zijn samengesteld uit een stalen thermisch verzinkte constructie met hardhouten wandbekleding. De daken zijn van aluzinc profielplaten. De FalcoLok serie kenmerkt zich door een rondom lopende goot en een fraaie boei van 15 cm hoog.

Flexibele overkapping

De FalcoLok is een zeer flexibele overkapping. De mogelijkheden en opties zijn haast te veel om op te noemen. Hieronder een kleine opsomming:

  • Een groendakniet alleen mooi om te zien; een groendak zorgt ook voor compensatie van CO2 uitstoot.
  • Keuze uit vele wandbekledingenHet meest wordt open latwerk toegepast. Maar steeds meer wordt de overkapping bekleed met andere materialen: traliehekwerk, geperforeerde vlakke staalplaat, gepotdekselde profielplaat, volkunststof panelen, horizontale belatting, polycarbonaat, houten overlap schroten etc
  • Vrijstaande energievoorziening en LED verlichting
  • Keuze uit een enkele deur, dubbele deuren, een schuifdeur, toegang via cilinderslot of via een paslezer etc.etc.

Overkapping nodig?

Ook een overkapping nodig? De mogelijkheden zijn legio omdat Falco een ontwerpafdeling en een productie-afdeling in huis heeft. Een VCA gecertificeerd Falco montageteam plaatsen de producten op locatie en dragen eventueel zorg de herbestrating. Wij verzorgen uw project van begin tot eind! Bel 0546 55 44 44 of mail naar info@falco.nl.

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!