Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 36: FalcoGamma fietsoverkapping studentenwoningen Tilburg

Week 36: FalcoGamma fietsoverkapping studentenwoningen Tilburg
Week 36: FalcoGamma fietsoverkapping studentenwoningen Tilburg
Montage project van de week 9 sep 2022

Een voormalig Datacenter aan de Professor Bernelaan is door de BVR Groep omgebouwd tot 96 studentenwoningen: SSPTA in Tilburg. TTO Sloop en Infra verzorgde er diverse werkzaamheden en in opdracht van TTO reden de monteurs van Falco richting het zuiden om een FalcoGamma fietsenstalling te plaatsen. De studenten verplaatsen zich voornamelijk met de fiets en dan is een overkapping een meer dan nuttige toevoeging bij een studenten appartementen complex. Een mooie samenwerking tussen diverse bedrijven die uitblinken op hun eigen vakgebied.

Design

De FalcoGamma stalling past met zijn design prima in het programma van fietsoverkappingen  dat Falco aanbiedt. Deze overkapping kenmerkt zich door de centrale draagkolom die boven uitloopt in twee draagarmen (uithouders) waaronder de fietsen prima gestald kunnen worden. Door het gebruik van helder polycarbonaat als dakbekleding blijft de overkapping open en licht. Door het open karakter is bijvoorbeeld de sociale controle van buitenaf goed te handhaven. De FalcoGamma is er in een enkel- en een dubbelzijdige uitvoering. Onder de FalcoGamma overkapping zijn FalcoSound fietsenrekken geplaatst: een fietsenrek met als uitgangspunt dat van wielrennersfiets tot mountainbike gestald kan worden in het fietsenrek zodat de fiets stevig staat.

Etage fietsparkeren

Op zoek naar een overkapping die op hetzelfde oppervlak twee keer zoveel fietsen kan bergen? De FalcoGamma Level fietsoverkapping is de hogere uitvoering van de hierboven beschreven FalcoGamma fietsenstalling.

MKI waarde

Onze klanten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en duurzame producten. Wij besteden al jaren aandacht aan hoe we onze producten zo duurzaam mogelijk kunnen aanbieden. Daarom hebben wij met de Milieukostenindicator (MKI) inzichtelijk gemaakt welke impact onze producten op het milieu hebben. Voor dit product is de (ongeverifieerde) MKI-waarde beschikbaar. Deze waarde kunt u aanvragen door het formulier in te vullen dat hier staat.

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!