Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 31: I want to ride my bicycle

Week 31: I want to ride my bicycle
Week 31: I want to ride my bicycle
Montage project van de week 5 aug 2022

Weer een pareltje van een fietsoverkapping. Deze op maat gemaakte FalcoLok fietsenstalling met FalcoLevel Eco etage fietsenrekken is afgelopen weken gemonteerd bij het National Manufacturing Institute Scotland in Glasgow. De toevallige voorbijganger hoeft zich niet af te vragen wat de functie van de overkapping is: dat wordt wel duidelijk gemaakt door de tekst op de wanden! Maar er zijn uiteraard nog meer redenen om wanden van overkappingen te bestickeren of te bedrukkenU heeft de mogelijkheid voor een reclame boodschap, een logo of 'gewoon' om de overkapping nog meer te verfraaien.

De fietsoverkapping heeft een afmeting van 12x6 meter en heeft basaltgrijs gepoedercoate zijwanden. De in RAL 7012 gespoten wanden zijn daarna nogmaals bespoten met belettering en driehoekvormen in RAL 9010 wit. Met een hoogte van maar liefst ca. 3 meter is de overkapping geschikt voor dubbellaags fietspakeren: binnen in de stalling staan FalcoLevel Eco etage fietsenrekken waarin in totaal 108 fietsen gestald kunnen worden. 

Dochter Falco UK laat, in samenwerking met onze eigen ontwerp- en productieafdeling in Vriezenveen, keer op keer zien wat de vele mogelijkheden zijn van bij FalcoLok serie! En dat zijn heel veel mogelijkheden. Wij sommen er een paar op:

  • De FalcoLok serie is een serie overkappingen die zowel in de diepte als in de breedte onbeperkt is uit te breiden
  • De FalcoLok serie kan opgebouwd worden tot een 'normale' hoogte van ca. 2 meter, maar een extra hoge uitvoering, wanneer er etage fietsenrekken gebruikt gaan worden, is ook mogelijk. 
  • Bij de FalcoLok serie heeft u de keuze uit vele wandbekledingen. Het meest wordt open latwerk toegepast, maar bij de keuze is erg ruim! 
  • Een groendak of een dak met zonnepanelen behoort tot de mogelijkheden.
  • De overkapping wordt geleverd met een enkele, dubbele deur of met een schuifdeur. En afgesloten middels een cilinderslot, mechanisch codeslot of app op de smartphone.
  • Heeft u nog vragen of eigen ideeën? Aarzel niet en neem contact op met één van onze projectadviseurs op 0546 55 44 44 of info@falco.nl. Zij adviseren u over (projectmatig) fietsparkeren, overkappingen, straat-en parkmeubilair en verkeersvoorzieningen voor uw locatie. Kortom, alles voor een mooiere buitenwereld.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!