Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 3: Strak gepoedercoate fietsoverkapping in Apeldoorn

Week 3: Strak gepoedercoate fietsoverkapping in Apeldoorn
Week 3: Strak gepoedercoate fietsoverkapping in Apeldoorn
Montage project van de week 21 jan 2022

Aannemersbedrijf Mulder in Apeldoorn had al een Falco overkapping staan. In de loop der jaren was deze echter te klein geworden om alle fietsen en bromfietsen van het personeel te stallen. De vraag aan Falco was om twee dezelfde overkappingen te produceren, leveren en monteren. Geen probleem voor Falco: met ons moderne machinepark, productieafdeling en poedercoatafdeling onder één dak heeft u de mogelijkheid om bestaande standaard producten iets aan te passen, uit te breiden of een totaal nieuw product te ontwerpen! 

De twee stuks overkappingen hebben een lengte van 6 meter en een diepte van ca. 2,5 meter. De wanden zijn van aluzinc profielplaten en zijn gepoedercoat in RAL 3000. Het dak is ook van auzinc en de constructie is van thermisch verzinkt staal: onverwoestbaar! De bestrating werd naderhand, uiteraard ook door de VCA gecertificeerde Falco monteurs, weer netjes in orde gemaakt.

Ook een op maakt gemaakte 'Special'? Falco is de specialist in fietsparkeren! Al ruim 70 jaar ontwikkelt, ontwerpt en produceert Falco haar fietsparkeersystemen en fietsoverkappingen in haar hoofdvestiging in Vriezenveen, Nederland.Samen met de projectadviseurs van Falco, zorgen voor een fietsparkeeroplossing (op maat) voor elke locatie.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!