Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 27: multifunctionele overkapping voor bedrijf

Week 27: multifunctionele overkapping voor bedrijf
108966 overkapping rokersruimte berging fietsenrek fietsparkeren
Montage project van de week 9 jul 2021

In opdracht van Droste Bouwgroep is er een grote overkapping geplaatst op het buitenterrein van Mepal. De overkapping wordt op meerdere manieren gebruikt; als fietsenstalling en ook als rokersruimte en berging.

Overkapping FalcoLok

De populaire overkapping FalcoLok 500 is geplaatst op het buitenterrein van Mepal. Elke Falco overkapping wordt modulair opgebouwd en bestaat uit een begin vak en gewenste aantal aanbouwvakken. Voor Mepal bestaat de overkapping uit 7 vakken. De bekleding van de wanden bestaat uit senzimir verzinkte perfoplaten van 2 mm dik. De voorwand van de rokersruimte is voorzien van glas en de tussenwand is gemaakt van aluzinc damwandprofielplaten. De staalconstructie, perfowanden en damwandprofielplaten zijn gepoedercoat in RAL 9004, een zwarte kleur. Zelfs de popnagels zijn in deze kleur gepoedercoat.
Het materiaal van het dak is aluzinc profielplaten van 1 mm.

Extra opties overkapping

In de overkapping is een enkele deur geplaatst met elektrische dagschootontgrendelaar, voorzien van een deurdranger. Falco heeft ook zorg gedragen voor de verlichting middels vijf armaturen inclusief LED verlichting. Tevens zijn er twee bewegingsmelders geplaatst in de overkapping.

Fietsenrekken

Fietsen kunnen veilig geparkeerd worden in de fietsenstalling. In totaal is er in de overkapping ruimte om 80 fietsen te parkeren in FalcoSound fietsenrekken. Tien fietsenrekken zijn voorzien van een aanbindpaal met oplaadunits.

Falco producten op bedrijventerreinen

Falco heeft veel producten voor het inrichten van bedrijventerreinen, zoals overkappingen maar ook straatmeubilair en verkeersvoorzieningen. Bekijk hier voorbeelden van bedrijventerreinen die door Falco zijn ingericht. Advies nodig? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee.

108966 overkapping rokersruimte berging fietsenrek fietsparkeren
108966 overkapping rokersruimte berging fietsenrek fietsparkeren
108966 overkapping rokersruimte berging fietsenrek fietsparkeren
108966 overkapping rokersruimte berging fietsenrek fietsparkeren
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!