Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 25: Fietsoverkapping Vestiging Zorgcomplex Aafje, Rotterdam

Week 25: Fietsoverkapping Vestiging Zorgcomplex Aafje, Rotterdam
Week 25: Fietsoverkapping Vestiging Zorgcomplex Aafje, Rotterdam
Montage project van de week 25 jun 2021

In opdracht van Visser Groen is bij een vestiging van Zorgcomplex Aafje in Rotterdam een grote fietsoverkapping geplaatst. 

De FalcoLok-600, de grootste uit de FalcoLok serie, heeft een afmeting van 12x4 meter en biedt plaats aan 38 fietsen die geparkeerd kunnen worden in een FalcoSound fietsenrek. De fietsenstalling is opgebouwd uit een stalen thermisch verzinkte constructie, een dak van aluzinc profielplaten en wanden van houten belatting. De overkapping is af te slsutien middels 2 deuren. Download hier het productblad voor uitgebreide informatie over de FalcoLok.

Zorgcomplex Aafje heeft meerdere vestigingen in Rotterdam. Eerder al werd een FalcoLok met groendak geleverd en geplaatst op een andere locatie. 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!