Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 24: Uitbreiding bestaande overkapping Basisschool De Lunetten, Heemskerk

Week 24: Uitbreiding bestaande overkapping Basisschool De Lunetten, Heemskerk
Week 24: Uitbreiding bestaande overkapping Basisschool De Lunetten, Heemskerk
Montage project van de week 18 jun 2021

Bij Basisschool De Lunetten in Heemskerk plaatsten de monteurs van Falco enige jaren terug een FalcoLok overkapping. Begin 2021 ontstond de behoefte aan een grotere overkapping. De 'oude' overkapping voldeed verder nog aan alle eisen dus een nieuwe kopen zou zonde zijn. Gelukkig was dat ook niet nodig! De bestaande FalcoLok kon worden uitgebreid door een aantal nieuwe wandpanelen toe te voegen. Mogelijk gemaakt omdat het met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak in Vriezenveen relatief eenvoudig is om bestaande standaard producten aan te passen! De afmeting van de berging is nu 10x4 meter. 

Uitbreiding

Het grote voordeel van de FalcoLok is dat deze overkapping, ook naderhand nog, uit te breiden is in zowel de lengte als in de breedte. De uitbreiding is goed te zien aan de kleur van de nieuwe houten belatting. Ook de nieuwe belatting zal na verloop van tijd vergrijzen zodat weer één geheel ontstaat. Naast de nieuwe panelen zijn de aluzinc dakplaten van de gehele overkapping vervangen en is de overkapping voorzien van bladvangers. 

Advies op maat

Ons assortiment overkappingen is erg groot, en de mogelijkheden zijn talloos. Onze projectadviseurs voorzien u graag van advies. We zijn bereikbaar via info@falco.nl of 0546 55 44 44.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!