Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 2: Project Leven zonder auto!

Week 2: Project Leven zonder auto!
112222 etage fietsenrek FalcoLevel Premium Luxemburg
Montage project van de week 15 jan 2021

Deze week een montageproject in Luxemburg! In de wijk Limpertsberg in Luxemburg stad is een nieuwbouwproject op het gebied van huisvesting gerealiseerd. Het project heeft de naam VSV gekregen. VSV staat voor Vivre Sans Voiture, oftewel "Leven zonder auto"! De doelstellingen, die met name worden bereikt door het ontbreken van garages en parkeerplaatsen, zijn o.a. verbetering van levenskwaliteit voor de bewoners en een toename van de openbare ruimte. Als marktleider in fietsparkeervoorzieningen en producent van duurzame producten draagt Falco graag haar steentje bij.

Onze collega's van vertegenwoordiger Marx s.ar.l. plaatsten op divere plekken FalcoLevel Premium+ etagerekken. De fietsenrekken zijn vrij te gebruiken voor de bewoners van de wijk Limpertsberg. Het etage-fietsenrek FalcoLevel Premium+ is een gebruiksvriendelijk fietsparkeersysteem en is herkenbaar aan het unieke, rode pijl handvat.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!