Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 2: Afsluitbare fietsenstalling bij MFA De Scheg, Uithoorn

Week 2: Afsluitbare fietsenstalling bij MFA De Scheg, Uithoorn
Week 2: Afsluitbare fietsenstalling bij MFA De Scheg, Uithoorn
Montage project van de week 12 jan 2023

In Uithoorn staat een nieuw gebouw: MFA De Scheg. MFA staat voor multifunctionele accommodatie. Er is een kinderopvang, een ontmoetingplek, er wordt gesport en ook andere verenigingen zoals de bridge en de Jeugdtheaterschool maken gebruik van De Scheg. Voor de bouw zijn een aantal uitgangspunten vastgesteld over onder andere de te maken ruimtes, duurzaamheid en parkeren.

Inrichten buitenruimte

De buitenruimte is na oplevering van het gebouw ingericht. De FalcoLok 500 fietsoverkapping is een vandalismebestendige overkapping. De constructie is opgebouwd uit stalen dakframes en de bekleding van de overkapping bestaat rondom uit hardhout. Het dak is van aluzinc damwandplaten. Aan de voorzijde is een dubbele deur geplaatst. Als extra opties is gekozen voor LED verlichting en een bewegingsmelder. 

Falco bij MFA's

Falco producten zijn op veel bedrijventerreinen te vinden; niet alleen overkappingen maar ook verschillende straatmeubilair producten.Onlangs heeft Falco bij MFA Kreekrijk in Asseldelft een FalcoTel-C overkapping met zwart gecoate houten belatting en diverse fietsparkeervoorzieningen geplaatst, en ook bij MFA 't Aambeeld in Vlagtwedde verzorgde Falco de complete fietsparkeervoorziening in de vorm van FalcoGamma overkappingen en Ideaal 2.0 fietsenrekken.

Advies over fietsoverkappingen of fietsparkeren op uw terrein? Onze projectadviseurs denken graag mee! Neem contact op via info@falco.nl of bel 0546 55 44 44.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!