Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 19: Cycle Hub bij Astellas Meppel

Week 19: Cycle Hub bij Astellas Meppel
Week 19: Cycle Hub bij Astellas Meppel
Montage project van de week 17 mei 2021

Een Cycle Hub is een compleet ingerichte fietsoverkapping met voor elke fiets een geschikt rek! In de extra hoge overkapping bij Astellas staan o.a. etagerekken, fietsaanleunbeugels en ophangrekken.

Het fietsparkeersysteem dat in elke cycle hub aanwezig is, is een etage systeem. Dat betekent dat er dubbel zoveel fietsen geparkeerd kunnen worden op hetzelfde oppervlak. De FalcoLevel Premium is een gebruiksvriendelijk fietsenrek. Ook aan de e-biker is gedacht: een deel van de rekken is uitgerust met een oplaadpunt. Het onderste rek is geschikt voor e-bikes; de groen gepoedercoate oplaadpunit buigt zich naar de fietser toe. 

Met de FalcoHanger wordt de fiets geparkeerd middels het stuur; zo is er minder risico dat er schade aan de velg ontstaat. De FalcoHanger is geschikt voor bijna alle soorten fietsen!

Scooters en/of bijvoorbeeld bakfietsen kunnen netjes geparkeerd worden tussen de FalcoLean fietsaanleugels, ook wel fietsnietjes genoemd. 

Er is veel onderzoek gedaan om te achterhalen wat de gebruikers precies verwachtten van een cycle hub qua voorzieningen en service. De cycle hub bij Astellas is daarom uitgerust met de fietsreparatie-zuil FalcoFiks 2.0De FalcoFiks 2.0 is voorzien van basisgereedschap om kleine reparaties en aanpassingen aan de fiets snel en makkelijk zelf uit te voeren. Zo blijft de fietser fietsen! Een cycle hub met een extra service in de vorm van een zitbank, een afvalbak met eventueel een asbak komt ook vaak voor.

De cycle hub is afgeleid van de populaire FalcoLok overkapping en wordt op maat gemaakt naar wens van de klant.  De stalen delen van de cycle hubs kunnen in een gewenste kleur gepoedercoat worden. Onze eigen afdeling productontwikkeling kan op aanvraag mooie renderingen maken waarop goed te zien is hoe het uiteindelijke product er uit komt te zien. Voor een cycle hub op maat neemt u contact op met één van Falco's projectadviseurs, zij adviseren u graag! Bel 0546 55 44 44 of mail info@falco.nl.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!