Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 18: Het Rutbeek met Falco fietsenrekken klaar voor mooie zomer!

Week 18: Het Rutbeek met Falco fietsenrekken klaar voor mooie zomer!
Week 18: Het Rutbeek met Falco fietsenrekken klaar voor mooie zomer!
Montage project van de week 7 mei 2021

Het Rutbeek in Enschede is een recreatiegebied met stranden, zonneweiden, fiets- en wandelroutes. En zodra er nog meer versoepelingen komen, zullen bij het Rutbeek sportevents en festivals georganiseerd worden. Veel bezoekers komen op de fiets naar het Rutbeek. Om het fietsparkeren in goede banen te leiden, zijn op twee plekken fietsparkeerplekken gerealiseerd. Bij de waterskibaan is plek gecreëerd voor ruim 500 fietsen en bij het 'Rode Strand" kunnen 384 fietsen gestald worden.

Ophangsysteem

Er is gekozen voor het FalcoHanger stuurdraagsysteem: de fiets wordt geparkeerd middels het stuur. Zo is er minder risico dat de velg verbogen wordt. Daarnaast heeft dit systeem als voordeel dat het geschikt is voor bijna alle soorten fietsen. De stuurdrager is, ter voorkoming van beschadiding van het fietsstuur, voorzien van een kunststof beschermhoes.  In elke drager zit een opening zodat de gestalde fiets kan worden vastgemaakt met een kettingslot of hangslot. Doordat de fietsen in het stuurdraagsysteem hangen, hoopt vuil zich niet op tussen de rekken. Afval en bladeren kunnen eenvoudig verwijderd worden als de bezoekers het Rutbeek verlaten hebben. De FalcoHanger maakt gebruik van een hoog-laag systeem, fietsen raken hierdoor niet in elkaar verstrikt en zo wordt de ruimte optimaal benut. Op zoek naar een alternatief? Kijk hier voor ons uitgebreide assortiment fietsenrekken, fietsafscheiding, fietsaanleunbeugels, fietsenrekken met oplaadpunt en nog veel meer!

Montage

De FalcoHanger is een modulair stuurdraagsysteem; het is mogelijk om de onderdelen te combineren om zo het gewenste aantal parkeerplekken te creëren. De ophangliggers kunnen op gewenste hoogte geplaatst worden en montage van de FalcoHanger is zeer eenvoudig. Het Rutbeek heeft er dan ook voor gekozen om plaatsing en montage in eigen beheer te doen. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen!

Advies

Informatie ontvangen welk fietsparkeersysteem het beste bij uw locatie past? Weten hoeveel fietsen geparkeerd kunnen worden bij uw bedrijf? Een plaatsingsplan ontvangen voor uw parkeerplek? Neem dan contact op voor advies; bel 0546 55 44 of e-mail naar info@falco.nl. Een vrijblijvende afspraak op locatie behoort ook tot de mogelijkheden. 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!