Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 16: Opening busstation Kervelplein Westerhaar

Week 16: Opening busstation Kervelplein Westerhaar
Week 16: Opening busstation Kervelplein Westerhaar
Montage project van de week 20 apr 2023

Deze week was de feestelijke opening van het heringerichte Kervelplein in Westerhaar. Het Kervelplein onderging een transformatie om een levendige en bruisende plek te worden voor de bezoekers van het busstation, maar ook voor de inwoners van Westerhaar. Gemeente Twenterand wilde een plein dat klaar is voor de toekomst. Reko Raalte kreeg de opdracht en benaderde Falco voor de inrichting van het straatmeubilair.

Bij het herinrichten is aandacht besteed aan alle aspecten die belangrijk zijn voor een optimale reiservaring. Het middelpunt van het busstation is de nieuwe wachtruimte. Deze zogenoemde Cycle hub is een op maat gemaakte overkapping die fungeert als een overdeke zitplek in combinatie met een fietsenstalling. Dé oplossing voor de wachtende reiziger én de reiziger die op de fiets naar het busstation komt! Dankzij de wanden van veiligheidsglas is de sociale controle groot. De LED verlichting zorgt voor een nog veiliger gevoel in de avond. Elders op het plein staan fietsaanleunbeugels en een oplaadpunt voor e-bikes.

Om het gehele plein een gebruiksvriendelijke, open en groene uitstraling te geven zijn naast de nieuwe beplanting diverse zitplekken gecreëerd. Onze FalcoBloc bankjes zijn speciaal ontworpen om te zorgen voor een ontspannen zitervaring. Met hun moderne en stijlvolle design passen ze perfect bij de uitstraling van het plein. Ze zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat je er het hele jaar door van kunt genieten. Naast comfort bieden we ook duurzaamheid. Onze FalcoJona afvalbakken zijn strategisch geplaatst op het plein om ervoor te zorgen dat het schoon en opgeruimd blijft. Ze zijn robuust en gemakkelijk te gebruiken. Zo dragen we samen zorg voor een schone en aantrekkelijke omgeving waar iedereen van kan genieten.

Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen aan de slag gaan om de buitenruimte duurzaam in te richten! Bel ons op 0546 55 44 44 om een afspraak te maken of bekijk ons Pinterest bord Publieke Ruimte inrichten.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!