Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 14: Dubbellaags fietsparkeren bij appartementenblok in Leiden

Week 14: Dubbellaags fietsparkeren bij appartementenblok in Leiden
Week 14: Dubbellaags fietsparkeren bij appartementenblok in Leiden
Montage project van de week 6 apr 2023

De Ananas te Leiden is een nieuwbouwproject van circa 400 appartementen plus commerciële plint op de rand van de Leidse binnenstad,

In de kelder van het complex is er gelegenheid om de auto en fiets te parkeren. Om de ruimte optimaal te benutten is gekozen voor een zogenaamd dubbellaags fietsenrek: een fietsenrek waarbij de fietse op twee niveaus kan worden geparkeerd. Bij de onderste plaatsen van het rek wordt de fiets eenvoudig in het rek geschoven. Ook parkeren op het bovenste niveau gaat moeiteloos: de bovengoot wordt met een vloeiende beweging gemakkelijk verschoven worden door de geïmplementeerde gasdrukveer. Bekijk hier de productdemo en overtuig u van het gebruikersgemak van de FalcoLevel Premium+!

Vooraf werd door onze design afdeling een plaatsingsplan gemaakt. Er kunnen in totaal 400 fietsen in de rekken geparkeerd worden.

Fiets opladen

De e-bike parkeren in dit dubbellaagse fietsenrek? Geen probleem, de FalcoLevel Premium+ is nu ook leverbaar met een geïntegreerd oplaadpunt. Het oplaadstation is te gebruiken voor fietsen die geparkeerd staan in het onderste gedeelte. Om de oplaadunits op te laten vallen zijn ze gepoedercoat in RAL 6018, kleur groen.

 

Advies

Wilt u ook advies over welk fietsparkeersysteem u het beste kan gebruiken? Of weten welke fietsparkeersystemen nog meer geschikt zijn voor e-bikes er nog meer zijn? Onze projectadviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Bel 0546 - 55 44 44, chat of mail naar info@falco.nl.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!