Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 13: bewegwijzeringsborden bij Gemeentehuis Capelle aan den IJssel

Week 13: bewegwijzeringsborden bij Gemeentehuis Capelle aan den IJssel
Week 13: bewegwijzeringsborden bij Gemeentehuis Capelle aan den IJssel
Montage project van de week 1 apr 2022

De Gemeente Capelle aan den IJssel kwam bij Falco voor bewegwijzeringsborden, welke bij het gemeentenhuis geplaatst werden. De Gemeente had in het verleden al FalcoLinea afvalbakken ontvangen; en na wat brainstormen zijn in dezelfde stijl de bewegwijzeringsborden gemaakt.  

Het straatmeubilair van de FalcoLinea serie, bestaande uit o.a. banken, picknicksets, afvalbakken en plantenbakken, valt op door de bijzondere vormgeving: hardhouten belatting welke ingeklemd worden door een platstalen strip. Alle producten uit de serie worden geproduceerd in eigen fabriek. Daarom is het voor ons eenvoudig om van een standaard product een 'special' te ontwerpen en produceren. De bewegwijzeringsborden zijn gemaakt van dezelfde platstalen strip die ook gebruikt wordt voor een FalcoLinea afvalbak. Een keer wat anders dan de standaard bewegwijzeringsborden die je overal al ziet!

De borden zijn van thermisch verzinkt platstaal, zijn vervolgens (ook in eigen fabriek) gepoedercoat in antracietgrijs RAL 7021 en bestickerd.  Bent u voor de buiteninrichting ook op zoek naar een zogenaamde 'special' of een totaal nieuw ontwerp? Onze verkoopadviseurs denken graag met u mee! We adviseren u graag via de mail; info@falco.nl, telefoon 0546 55 44 44, chat of tijdens een persoonlijk gesprek.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!