Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 1: fietsklemmen Montessorischool Rijswijk

Week 1: fietsklemmen Montessorischool Rijswijk
Week 1: fietsklemmen Montessorischool Rijswijk
Montage project van de week 8 jan 2021

Bij de Montessorischool in Rijswijk moest het aantal fietsparkeerplekken omhoog. Ook moest er een oplossing komen voor het netjes parkeren van het toenemend aantal bakfietsen.

In opdracht van Aannemer Van Gelder uit Elburg, verplaatste collega John de 10 bestaande fietsklemmen en monteerde 12 stuks nieuwe F-7 fietsklemmen met betonvoet. Na montage werd het geheel weer netjes herbestraat. De klemmen staan in een 45° stand en hebben een betonvoet van 30x30x30 cm, formaat stoeptegel. Acht van de klemmen zijn verder uit elkaar gezet ten opzichte van de andere klemmen en zijn dus geschikt voor de bakfietsen.

Hier kunt u meer lezen over fietsparkeren bij Falco!

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!