Back to top
Tawk.to

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws Week van de Techniek 2019

Week van de Techniek 2019
week van de techniek
Bedrijfsnieuws 14 nov 2019

Falco heeft dit jaar alweer voor de achtste keer op rij mee gedaan aan de Week van de Techniek Almelo. De Week van de Techniek is een iniatief van de gemeente Almelo, in nauwe samenwerking met de diverse schoolbesturen voor basisonderwijs en drie scholen voor Voortgezet Onderwijs. Het doel is om een beeld te schetsen van de mooie banen die technische bedrijven te bieden hebben. Daarnaast passen de excursies prima binnen het thema Wetenschap & Technologie dat in 2020 verplicht onderdeel is van het lesprogramma op basisscholen. De Week van de Techniek is voor groepen 7 en 8 en vindt in november plaats. Meer dan 1000 leerlingen bezoeken elk één van de 30 deelnemende bedrijven. 

De basisschool leerlingen kregen eerst een presentatie over Falco en welke producten er bij Falco worden gemaakt. Daarna gingen de leerkingen in groepjes op pad om zelf te zien wat er allemaal komt kijken bij 1 opdracht. Via de afdelingen Verkoop en de ontwerpafdeling naar de productie om o.a. de plasma snijder en kantbank in actie te zien en uiteindelijk het product (een sleutelhanger) bij de expeditie ophalen. Tussendoor ook nog wat popnagels schieten en een product poedercoaten!

We kunnen weer terugblikken op 3 leuke ochtenden met enthousiaste leerlingen van de Kompaan, De Huve en De Regenboog en verwelkomen volgend jaar graag weer leerlingen tijdens de Week van de Techniek.

RTV Oost besteedde ook aandacht aan de Week van de Techniek en was aanwezig bij Falco om een reportage te maken https://www.rtvoost.nl/nieuws/321034/Ruim-1100-leerlingen-doen-mee-aan-week-van-techniek-in-Almelo

 

week van de techniek
week van de techniek
week van de techniek
week van de techniek  poedercoaten
week van de techniek
week van de techniek 3d printer
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!