Back to top
Tawk.to
Bedrijfsnieuws

Bedrijfsnieuws

Home Straatpraat Bedrijfsnieuws

24 nov 2023 Falco in televisieprogramma PatsBoemKledder! Onlangs zijn er bij Falco opnames gemaakt door het televisieprogramma PatsBoemKledder, een spelprogramma voor kleuters over techniek. Het programma spoort kleuters aan om actief mee te denken en beantwoordt vragen over techniek in hun eigen omgeving. In twee verschillende afleveringen wordt heel duidelijk in beeld gebracht hoe het productieproces gaat van een afvalbak en van een fietsenrek.
25 sep 2023 Bezoek Falco op de Vakbeurs Openbare Ruimte! Bezoek Falco op de Vakbeurs Openbare Ruimte op 27 of 28 september in de Jaarbeurs, Utrecht!
12 sep 2023 Fietsgemeente 2024; Wie doet mee? Welke gemeente krijgt van haar fietsers de felbegeerde titel Fietsgemeente 2024? Laat weten hoe jij het fietsen in jouw gemeente vindt door de enquête in te vullen voor Fietsgemeente 2024 en maak kans op prijzen zoals een nieuwe fiets of mooie jas. De Fietsersbond gaat via het grootste fietsonderzoek van Nederland op zoek naar dé Fietsgemeente 2024. Met als doel: fietsen zo veilig en comfortabel mogelijk te maken in heel Nederland.
28 jul 2023 Vooruitgang in circulair straatmeubilair! In juni 2023 waren Falco collega’s John Wermink en Nienke Haselbekke sprekers waren op het Circulaire Openbare Ruimte Congres. Samen met Barthel van Dinther van Van Liempd/Gebruiktebouwmaterialen.com hebben zij het platform voor de circulaire economie gepresenteerd waar o.a. ook Dura Vermeer deel van uitmaakt.
20 apr 2023 Falco sponsort Randrock! Op Hemelvaartsdag vindt de 20ste editie van Randrock plaats. Dit jaar wordt Randrock grootser dan ooit, met 3 podia en muziek voor jong en oud. Op het Randrock Junior terrein wordt het ook een groot feest! Zing samen Hollandse kinderliedjes met Juf Roos & Gijs. En wisten jullie dat kinderen tot 1,50 m GRATIS naar binnen mogen? Falco zal een techiek workshop verzorgen waarbij de kinderen zelf vanaf een tekening een kruk in elkaar zetten. Deze kruk is speciaal ontworpen voor Randrock.
28 okt 2022 Falco aanwezig bij het International Cargo Bike Festival in Amsterdam Op 27, 28 en 29 oktober vindt in de Expo Greater in Amsterdam de 2e edicitie van World of eMobility plaats. Onderdeel van het evenement is het International Cargo Bike Festival (ICBF). Een groot deel van…
3 okt 2022 Falco wint kennisvoucher van € 5000 in de Challenge Week Circulaire Fabrieken In samenwerking met het stimuleringsfonds van de Circulaire fabrieken en Saxion Hogeschool is er een challenge week geweest rondom het thema circulariteit.
5 sep 2022 MKI waarde aanvragen Onze klanten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en duurzame producten. Wij besteden al jaren aandacht aan hoe we onze producten zo duurzaam mogelijk kunnen aanbieden. Daarom hebben wij met de Milieukostenindicator (MKI) inzichtelijk gemaakt welke impact onze producten op het milieu hebben
17 mei 2022 Bezoek het Circulaire Openbare Ruimte Congres met korting! Falco is al jaren overtuigd circulair. Met trots kunnen we zeggen dat we partner zijn van het eerste Circulaire Openbare Ruimte Congres dat plaats vindt op 15 en juni. Schrijf u nu in voor dit congres met onze speciale kortingscode.
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!